dimarts, 23 de setembre del 2014

Comencem amb opinió!!

Hola a tots!
Diumenge de vesprada, mentre feia altres coses, tenia la televisió engegada en un canal prou conegut i feien un programa del que són "fans" les iaies perquè té de tot: entrevistes, gent que canta, humor, xafardeig... De sobte, un nom, un títol va cridar la meua atenció: La plaça del Diamant.
Vaig frenar en sec i vaig mirar fixament la pantalla: era possible que en aquell canal, a aquella hora de la vesprada quasi nit, dedicaren uns instants a una de les obres més emblemàtiques de la literatura del nostre àmbit lingüístic?
Doncs sí, i no només uns minuts, sinó dos espais entre pauses publicitàries eternes!!

Vos deixe uns enllaços a la notícia de la qual estaven parlant. Llegiu-los i responeu a aquestes preguntes, breument:
- T'ha sorprés la notícia?
- Per què?

Enllaços:

http://www.premiosmax.com/dyn/estrenos/ficha.php?id_seccion=4&id_estreno=899
http://www.teatroespanol.es/programacion_teatro_espanol_madrid/ficha/la-plaza-del-diamante?id_agenda=320

5 comentaris:

  1. Podeu deixar el vostre comentari prement en "Comenta com a:" Nom/URL i només poseu el nom i el grup: Exemple: Maria 1rA. Ànim!!

    ResponElimina
  2. Aquesta notícia m'ha sorprés perquè em pareix una gran idea acostar una adaptació d'una important novel·la escrita en la dècada dels 60 i del nostre àmbit lingüístic, a la resta d'Espanya mitjançant una cantant molt coneguda com és Lolita Flores.

    ResponElimina
  3. És sorprenent que hi haja gent que valora la nostra literatura i li done el valor que realment mereix, m'ha sorprés el fet de que encara que ens llevaren el nostre espai de comunicar-nos, hi ha persones que realment es preocupen per mantindre la nostra llengua i literatura.

    ResponElimina
  4. Aquest article tracta sobre la nova interpretació de Lolita Flores en l'obra La plaça del Diamant escrita per l'autora catalana Mercè Rodoreda.
    Lolita Flores no ha pogut escollir millor obra per continuar amb la seua carrera artística. Aquesta representació està datada en el període de la posguerra , època de penuries i crisis socials i econòmiques molts similiars a les de hui dia .
    A més de segur serà una bona obra per a passar una bona estona i fer una critica de la realitat que estem vivint.

    ResponElimina
  5. Hola, la veritat és que si que m'ha sorprés molt, ja que no m'esperava per res del món que una de les millors obres siga representada a un teatre i menys que l'idioma d'origen de l'obra siga el valencià/català. A més, apareix a la televisió, és a dir, tota Espanya pot adonar-se'n que la nostra llengua és tan important com el castellà o com qualsevol altra. En aquesta notícia queda clar com l'aigua que l'obra és una de les millors... va a ser representada i a més estem donant a conèixer la nostra llengua!! Sembla espectacular!! M'encanta la notícia :)

    ResponElimina