dilluns, 2 de novembre del 2015

Tasca 2: Poesia trobadoresca

Ja hem parlat molt a classe sobre l'edat mitjana i totes aquelles coses que passaven: trobadors, dames o midons, l'amor cortés o fin'amor, el gilós, el drutz... Però una cosa és parlar i altra veure els textos "en directe".
Ací us deixe uns enllaços al RIALC, una web en la qual es troben compilats una gran quantitat de textos d'aquella època. Cal remarcar que la pàgina és italiana...

La vostra tasca és llegir-los (ja sabeu: "open your mind") i fer un resum del contingut en el qual justifiqueu, tant per presència com per absència, que aquestos poemes són trobadorescos. Quines marques trobeu? De quin tema tracten?Etc.
La tasca caldrà lliurar-la, a mà, en fulls blancs, el dilluns 9 de novembre.
No cal que diga que, al moment de "dubtes, preguntes, opinions..." és quan tindreu l'oportunitat de preguntar allò que necessiteu...
Cavallers i dames de la cort: Molta Sort!

Amant languesch - Gilabert de Próixita

Estramps - Jordi de Sant Jordi

"Deixant" a part l'estil dels trobadors - Ausiàs March

Colguen les gents - Ausiàs March


Nota: Aquesta imatge mostra la partitura d'un dels poemes més importants de Bernat de Ventadorn: "Quand vei la lauseta mover". És molt interessant veure, per una part el nivell de llengua que utilitza i per altra part el xifrat de música medieval... Tota una troballa!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada