dimarts, 1 de desembre de 2015

Open your mind

El proper dia 10 de desembre a l'Auditori de Torrent, es podrà gaudir de la retransmissió en directe des del Covent Garden a la Royal Opera House interpretant Cavalleria Rusticana i Pagliacci dues òperes curtes que es consideren les obres mestres de cadascun dels compositors.
Personalment no conec massa bé Cavalleria Rusticana, però només saber que és  una història d'amor rural molt propera a les nostres obres de la Renaixença ja em sembla interessant. 
Pel que fa Pagliacci... Tenim una llarga història: si partim de que els pallassos no m'agraden gens en absolut (ni els de la tele (Fofó, Miliki, etc. Krusty tampoc...) ni cap altre pallasso ja siga en directe o de peluix) he de dir que l'ària de tenor d'aquesta obra sempre em genera respecte, admiració i em fa identificar-me directament amb les seues paraules... Tots interpretem un paper a la nostra vida, tots som pallassos que han de seguir amb l'obra ja que, com diu: "posa't la camissa i enfarina't la cara. La gent paga i vol riure ací. I si l'Arlequí et furta a Colombina, riu, pallasso i tothom aplaudirà."
Potser siga tot massa metafòric, però bé, no crec que calguen massa explicacions. 
Us deixe el vídeo, subtitulat al castellà i cantat per un dels 3 millors tenors que ha donat la història de la música: Luciano Pavarotti.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada