dilluns, 26 de gener del 2015

I pensàvem que s'havien extinguit...

Quan vam parlar de teatre al primer trimestre el panorama ens mostrava unes companyes teatrals que sonaven poc i que quasi eren una llegenda... Però per sort l'actualitat ens marca que això no és així i que aquelles companyies segueixen ben vives.
Ací us deixe un enllaç a una notícia sobre companyies teatrals, espere les vostres opinions...
Ja sabeu... Avaluació continua...

http://www.elmundo.es/comunidad-valenciana/2015/01/02/54a6ceaa268e3e642f8b458b.html

5 comentaris:

  1. Realment és una gran notícia que una obra com 'Veles e vents' continue el seu viatge al voltant del món, de mà d'una companyia de teatre valenciana que ja és internacional. Encara em sorprenen aquestes informacions, perquè em donava la impresió de que es tractava de mostrar a Espanya com si únicament haguera sigut Castella, i encara que l'obra serà intrepretada en castellà pel que crec i sembla obvi pel lloc on és, el senzill fet de representar un obra tan representativa de la literartura valenciana és una gran porta oberta cap a la cultura valenciana, cap a les altres cultures que han existit a Espanya.
    Per altra banda, el seminari que han fet sobre el teatre de carrer és al meu parèixer, una altra gran idea perquè sempre és millor conèixer el perquè de les coses que fem, i com sorgiren, sense que aquest tipus de teatre siga una excepció. D'aquesta manera podem fer el que fem d'una manera conscient, i no simplemente perquè en agraden, que també és un factor important. En definitiva, aquesta és una gran notícia que afegir a les que pareix van a seguir arribant.

    ResponElimina
  2. Primer, aquesta és una molt bona notícia, ja que, la companyia teatral valenciana Xarxa Teatre ha fet arribar a Chile una de les obres més importants de la nostra cultura, com és ``Veles e Vents´´. Encara que aquesta obra estiga representada en castellà, pel lloc on es va a interpretar, gràcies a Xarxa Teatre una petita part de la nostra cultura i de la nostra manera de viure es coneixerà internacionalment. A més a més, abans d´açò Xarxa Teatre ja havia donat a conèixer l´obra ``Veles e Vents´´, a l´any 1995, per a la cloenda dels actes inaugurals del túnel del canal de la Mànega, així que, com he dit adés, la nostra cultura ja és coneguda internacionalment gràcies a aquesta companyia de teatre.
    D´altra banda em pareix molt bona l´idea del seminari de la història del teatre de càrrer, és important que la gent que interpreta aquest tipus de teatre sapia el seus orígens, i així podràn interpretar-lo d´una manera més conscient.
    En conclusió, em parèixen dues notícies molt bones, ja que donaran a conèixer part de la nostra cultura i de les nostres arrels.

    ResponElimina
  3. Aquesta notícia confirma la qualitat de teatre que tenim a la Comunitat Valenciana amb la companyia Xarxa Teatre.
    És una molt bona notícia que la companyia continue coneguda internacionalment, demostrant el seu propi estil de teatre al carrer en el festival de Xile.
    Açò confirma les meravelloses actuacions que realitzen al ser "Veles e Vents" tornada a representar (va ser representada a la inauguració del túnel de la mànega)

    Per altra part és una molt bona idea que els directors de la companyia, Manuel Vilanova i Leandre Escamilla, impartiren un seminari sobre la història del teatre de carrer dirigit especialment a professionals del teatre i actors xilens. Crec que vindrà molt bé, ja que aquesta companyia té molta experiència en aquest sector i favorirà molt als que vagen al seminari perque els ajudarà a viure i sentir millor el seu paper en les obres que interpreten posteriorment.

    ResponElimina
  4. Aquesta notícia em sembla una molt bona notícia, ja que, la companyia Xarxa Teatre ha fet que un poquet de la nostra cultura arribe a Xile, crec que és de gaudir que una companyia valenciana haja arribat a un dels festivals més importants de Iberoamèrica.
    Espere que no siga aquesta la última notícia internacional d'aquest grup, ja que, gràcies a ells no soles es mostra a la resta del món com és Espanya, sino, com és València i com és la nostra cultura, encara que l'obra siga en castellà, pel lloc on es va interpretar.
    Aquesta obra "Veles e Vents" ja va ser interpretada per aquest grup en la inauguració del túnel del canal de la Mànega a l'any 1995.
    Per altra banda, la notícia de fer un seminari de la història del teatre de carrer, és bona, però important ja que açò fara que els teatres de carrer sàpien els inicis d'aquesta disciplina de carrer que té tant de recorregut.
    A la fi crec que són molt bones noticies per a als valencians ja que la gent sabrà més sobre la nostra cultura.

    ResponElimina
  5. Com ja sabem Xarxa Teatre és la companyia valenciana més internacional i en aquesta notícia ens ho ha tornat a demostrar.
    Al meu parer és una noticia meravellosa ja que és una companyia que utilitza un estil propi del teatre del carrer, i que aquest tipus de teatre arribe tan lluny és molt enriquidor.
    El que més m’agrada d’aquesta companyia és que es basa en les tradicions festives valencianes i gràcies a açò la gent d’altre llocs com per exemple en aquest cas Chile poden coneixer les nostres costums, les nostres festivitats...
    I també m’agra molt que l’obra representada siga "Veles e vents" ja que és una obra molt coneguda.
    I per finalitzar m'agradaria que l'obra fora representada en castellà però a part d'això m'alegre molt de que es puguen coneixer les nostres tradicion.

    ResponElimina