dilluns, 21 de març del 2016

Què és Kálen'dir?

Kálen'dir és el nom que rep el territori en el qual ocorren totes les aventures de la novel·la, de fet, també sol anomenar-se com La Terra dels Tres Grans Regnes. Aquests regnes són Vandària (A), un lloc en el que el coneixement de les qüestions socials és molt valorat, Ébastan (B) en el qual el coneixement de la natura i la ciència en estat pur és la seua marca d'identitat i Cóldoraz (C) un regne molt heterogeni en el qual els seus habitants tenen interessos ben diferents a cavall entre la tècnica i les lletres... Cadascun dels regnes està governat per un rei (que pertany als Zentaris) i un Consell format per quatre membres, de les Cases tradicionals amb estirp de governants.

La geografia de Kálen'dir resulta veritablement curiosa: al nord, trobem la cordillera de Cóldoraz, una impressionant formació muntanyosa en la qual es troba la seua capital Darkan, una ciutat escabada en la roca. A l'oest, trobem el bosc de GürOrman, en el qual resideix l'Oracle de l'Oest i que s'obre cap a l'est amb la gran planura de Vandària, al centre de la qual trobem la capital, Taris, una ciutat emmurallada. Tot a l'est trobem el regne d'Ébastan envoltat d'aigua per tot arreu. La seua capital, Ádasu, es troba en una illa envoltada pel riu Brélamos, un dels més cabdalosos de tot Kálen'dir. 
A les muntanyes de l'est, es troba el Pico Quebrado en el qual naix el riu Brélamos i on es pot trobar la casa de Gavril, l'Oracle de l'Est... Cap al sud d'Ébastan trobem el Delta del Brélamos que s'anomena La Red, un lloc ben interessant amb una zona fangosa ben curiosa...
Al sud de Vandaria, trobem una altra planura i la mar...

Al centre de Kálen'dir es troba el llac Astralis i al centre d'aquest, l'illa Dimensia, lloc on habiten els Zentaris...

Seguiu-nos, encara queda molt per saber...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada